Föredrag på Östasiatiska och sesshin

Sesshin 6-8 oktober, 2017

Välkommen till 2 dagars sesshin på Tallkrogen (www.tallkrogen-fub.se)

Sesshin kommer att ledas av Christophe Yushin Guillet, som är munk och bor på zenklostret Kanshoji i Frankrike. Han är en av Taiun Jean Pierre Faure närmaste lärjungar. Det är för övrigt andra året i rad som Christophe leder vår oktobersesshin. Han kommer också hålla en föreläsning på östasiatiska muséet i Stockholm, kl 18.30, den 5 oktober.

Tider: Sesshin börjar fredagen den 6 oktober klockan 12.00 med lunch och avslutas söndag den 8 oktober efter lunch. Den är alltså en halv dag kortare än normalt.

Plats: Tallkrogen ligger 3 km från Björklinge och ca 2 mil norr om Uppsala.

Färdbeskrivning:

Kollektivt: Ta buss 103 från Uppsala Centralstation hållplats A3. Bussen stannar utanför grinden till Tallkrogen efter ca 25 min. Busstider på förmiddagen är 8.50 och 10.20. Se vidare https://www.ul.se

Med bil: Om du far från Uppsala mot Björklinge på gamla riksvägen så ta höger i den lilla rondellen strax före Björklinge och därefter första höger samt följ skyltarna ’Kursgård’. Om du kommer på E4 se http://www.tallkrogen-fub.se/Hittaoss.aspx

Ta med: Lakan/sovsäck, handduk, zafu (sittkudde), löst sittande mörka kläder för zazen, inneskor/ tofflor. Du som har skålar med servetter för måltiderna ta med det.

Kostnad: 1400 kronor för medlemmar i Svenska Soto Zen-föreningens olika grupper och 1600 kronor för icke medlemmar.

För mer information: Ulf Olsson 070- 757 03 10

Anmälan: helst före

Genom att mail eller sms till Ulf Olsson ( Sigtunagatan 11, 113 22 Stockholm). Sätt samtidigt in 200 kronor i anmälningsavgift på Nordea personkonto 1197 20 28 081 (Ulf Olsson). Betala helst in hela avgiften för sesshin på detta konto!

Gassho Ulf Olsson