Höstsesshin

Här finns info om höstens sesshin utanför Uppsala

Sesshin 26 – 28 oktober, 2018

Välkommen till 2, 5 dagars sesshin på Tallkrogen (www.tallkrogen-fub.se)

Sesshin kommer att ledas av Laure Hosetsu Scemama som är grundare och ansvarig för Zen Center of Limoges. Laure har praktiserat zazen sedan 1977 och är ordinerad till nunna av Master Deshimaru. År 2008 mottog hon Dharma transmission av Donin Minamisawa Roshi, vice-zenji of Eiheiji. Hon är en kyoshi (kvalificerad lärare) inom inom Sôtô school och är vice-ordförande och godo i Zen Association of Kanshoji.

Tider: Sesshin börjar torsdag den 25 oktober klockan 20. 00 med middag och avslutas söndag den 28 oktober efter lunch.

Plats: Tallkrogen ligger 3 km från Björklinge och ca 2 mil norr om Uppsala.

Färdbeskrivning:

Kollektivt: Ta buss 103 från Uppsala Centralstation hållplats A3 kl. 17.25. och kliv av vid hållplatsen Tallkrogen efter 27 min. Bussen går mot slutstation Husby. Det går en buss 16.25 också om du vill komma tidigare. Se vidare https://www.ul.se

Med bil: Om du far från Uppsala mot Björklinge på gamla riksvägen så ta höger i den lilla rondellen strax före Björklinge och därefter första höger samt följ skyltarna ’Kursgård’. Om du kommer på E4 se http://www.tallkrogen-fub.se/Hittaoss.aspx

Ta med: Lakan/sovsäck, handduk, zafu (sittkudde), löst sittande mörka kläder för zazen, inneskor/ tofflor. Du som har skålar med servetter för måltiderna ta med det.

Kostnad: 1700 kronor för medlemmar i någon av Svenska Soto Zen-föreningens olika grupper och 1900 kronor för icke medlemmar. För mer information: Ulf Olsson 070- 757 03 10; ulf.olsson@edu.su.se

Anmälan: helst före 15 oktober

Genom att mail eller sms till Ulf Olsson. Sätt samtidigt in 200 kronor i anmälningsavgift på Nordea personkonto 1197 20 28 081 (Ulf Olsson). Eller via Swish, 070-7570310. Betala gärna in hela avgiften på något av dessa sätt.

Sesshin ordnas zen-gruppen i Stockholm/AZI.

Gassho Ulf Olsson