Sesshin utanför Uppsala i April…

Sesshin 22 – 24 april, 2022

Välkommen till 2, 5 dagars sesshin på Tallkrogen med

 Yashó Valérie Guéneau

Yashó Valérie Guéneau kommer från Kanshoji klostret i Dordogne regionen Frankrike.

Yashó följer Tauin Jean-Pierre Faure från Kanshoji samt Donin Minamisawa Zenji som är abbot vid Eiheiji templet i Japan.

Pandemianpassning: De restriktioner som har funnits under de senaste åren har ju tagits bort för de som är vaccinerade. Det som gäller för sesshin är därför att de som deltar skall vara vaccinerade. Men med tanke på att pandemin ännu inte är över kan det finns skäl till viss försiktighet. Ta gärna med handsprit och kanske också munskygg om det plötsligt skulle bli aktuellt igen.

Tider: Sesshin börjar torsdag den 21 april klockan 20.00 med middag och avslutas söndag den 24 april efter lunch.

Plats: Tallkrogen ligger 3 km från Björklinge och ca 2 mil norr om Uppsala.

Färdbeskrivning:

Kollektivt: Ta buss 103 från Uppsala Centralstation hållplats A3 kl. 17.25. och kliv av vid hållplatsen Tallkrogen efter 27 min. Bussen går mot slutstation Husby. Det går en buss 16.25 också om du vill komma tidigare. Se vidare https://www.ul.se (i den mån tidtabellen ändras kommer en uppdatering före sesshin)

Med bil: Om du far från Uppsala mot Björklinge på väg nummer 600 så ta höger i rondellen strax före Björklinge och därefter första till höger samt följ skyltarna ’Kursgård’. Om du kommer på E4 se http://www.tallkrogen-fub.se/Hittaoss.aspx

Ta med: Lakan, handduk, zafu (sittkudde), löst sittande mörka kläder för zazen, inneskor/ tofflor. Du som har skålar med servetter för måltiderna, ta med det. För de som inte har finns det att låna.

Kostnad: 2 000 kronor för medlemmar i någon av Svenska Soto Zen-föreningens olika grupper och 2 200 kronor för icke medlemmar.

För mer information Ulf Olsson 070 – 7570310; ulf.olsson@edu.su.se

Anmälan: helst före 15 april

Genom att mail eller sms till Ulf Olsson. Sätt samtidigt in 200 kronor i anmälningsavgift på Nordea personkonto 1197 20 28 081 (Ulf Olsson), de 4 första siffrorna är clearingnummer. Eller via Swish, 070-7570310. Betala sedan gärna resterande på samma sätt.

Sesshin ordnas av zen-gruppen i Stockholm/AZI tillsamman med Uppsala zen dojo.